Zespół Szkół Spożywczych i Biznesowychim. Marii Curie - Skłodowskiej
ADRES: ul. Kraszewskiego 3, 37-500 Jarosław, woj. podkarpackiee-mail: zsschiosekretariat@interia.eu tel/fax: 16-6216414
v 03/2023
KELNER
3 letnia BSIS (Branżowa Szkoła I Stopnia)Przedmioty punktowane w rekrutacji: język polski, język angielski, matematyka, geografia„THINK BIG TO SUCCEED”Jesteśkomunikatywny,uśmiechniętyicechujeCięwysokakultura osobista?KierunekKelnerczekanaCiebie.Kelnerzynazywani „arystokratamiwgastronomii”toidealnyzawóddlaosóbceniących różnorodnośćiwyzwania,ciekawychświatailubiącychpracę z ludźmi.Kształcąc się w tym zawodzie zdobędziesz wiedzę i umiejętności z zakresu:•obsługi konsumenta,•promocji i sprzedaży usług,•barmaństwa,•obsługi specjalistycznych programów komputerowych,•prowadzenia własnej działalności gospodarczej.Absolwencimogązostaćzatrudnieniprzezróżnorodnepodmiotygospodarcze zajmującesięprowadzeniemdziałalnościgastronomicznej:restauracje, kawiarnie, hotelowe zakłady gastronomiczne, itp.Nauka w tym zawodzie umożliwia:•zdobycietytułukelneraorazuzyskanieświadectwapotwierdzającego kwalifikacjęHGT.01.Wykonywanieusługkelnerskich,którejestuznawanena terenie całej UE,•absolwentpouzyskaniutytułukelneramożepodjąćnaukęwBranżowejSzkole II stopnia lub podnieść swoje wykształcenie zawodowe na kursach.Atrakcyjne warunki kształcenia w tym zawodzie realizowane są w ramach:•zajęć praktycznych prowadzonych w nowoczesnych pracowniach zawodowych,•staży zawodowych w ramach Projektów Unijnych Erasmus +, •szkoleń baristycznych i barmańskich, •wyjazdów na targi branżowe, •obsługi prestiżowych przyjęć okolicznościowych na rzecz środowiska lokalnego,•udziału w szkolnych i międzyszkolnych konkursach branżowych.Organizacja nauki w zawodzie kelner:•wbranżowejszkoleIstopniaopróczprzedmiotówogólnokształcącychsą przedmioty zawodowe teoretyczne i praktyczne,•praktycznanaukazawodujestrealizowanawszkolnychpracowniach,wklasie pierwszej 1 raz w tygodniu, w klasie drugiej i trzeciej 2 razy w tygodniu,•w pozostałe dni realizowane są przedmioty teoretyczne.Przedmioty ogólnokształcące:•Język polski•Język angielski•Historia•Wiedza o społeczeństwie•Podstawy przedsiębiorczości•Geografia•Biologia•Matematyka•Informatyka•Wychowanie fizyczne•Edukacja dla bezpieczeństwaPrzedmioty zawodowe:•Technologia gastronomiczna •Obsługa konsumenta•Język angielski zawodowy•Pracownia gastronomiczna•Pracownia usług kelnerskichZnamimożeszteżrozwijaćswojekompetencjespołeczneipersonalne.Możesz także skorzystać z bogatej oferty sportowej.JeślimieszkaszdalekoodJarosławiaczekanaCiebiemiejscewbursie >>>>> http://www.zpowjaroslaw.pl .
KELNER3 letnia BSIS (Branżowa Szkoła I Stopnia)Przedmioty punktowane w rekrutacji:j.polski, j.angielski, matematyka, geografia„THINK BIG TO SUCCEED”Jesteśkomunikatywny,uśmiechniętyicechujeCięwysoka kulturaosobista?KierunekKelnerczekanaCiebie. Kelnerzynazywani„arystokratamiwgastronomii”to idealnyzawóddlaosóbceniącychróżnorodność i wyzwania, ciekawych świata i lubiących pracę z ludźmi.Kształcącsięwtymzawodziezdobędzieszwiedzęiumiejętności z zakresu:•obsługi konsumenta,•promocji i sprzedaży usług,•barmaństwa,•obsługi specjalistycznych programów komputerowych,•prowadzenia własnej działalności gospodarczej.Absolwencimogązostaćzatrudnieniprzezróżnorodnepodmioty gospodarczezajmującesięprowadzeniemdziałalności gastronomicznej:restauracje,kawiarnie,hotelowezakłady gastronomiczne, itp.Nauka w tym zawodzie umożliwia:•zdobycietytułukelneraorazuzyskanieświadectwa potwierdzającegokwalifikacjęHGT.01.Wykonywanieusług kelnerskich, które jest uznawane na terenie całej UE,•absolwentpouzyskaniutytułukelneramożepodjąćnaukę w BranżowejSzkoleIIstopnialubpodnieśćswojewykształcenie zawodowe na kursach.Atrakcyjnewarunkikształceniawtymzawodzierealizowanesą w ramach:•zajęćpraktycznychprowadzonychwnowoczesnychpracowniach zawodowych,•staży zawodowych w ramach Projektów Unijnych Erasmus +, •szkoleń baristycznych i barmańskich, •wyjazdów na targi branżowe, •obsługiprestiżowychprzyjęćokolicznościowychnarzecz środowiska lokalnego,•udziału w szkolnych i międzyszkolnych konkursach branżowych.Organizacja nauki w zawodzie kelner:•wbranżowejszkoleIstopniaopróczprzedmiotów ogólnokształcącychsąprzedmiotyzawodoweteoretyczne i praktyczne,•praktycznanaukazawodujestrealizowanawszkolnych pracowniach,wklasiepierwszej1razwtygodniu,wklasiedrugiej i trzeciej 2 razy w tygodniu,•w pozostałe dni realizowane są przedmioty teoretyczne.Przedmioty ogólnokształcące:•Język polski•Język angielski•Historia•Wiedza o społeczeństwie•Podstawy przedsiębiorczości•Geografia•Biologia•Matematyka•Informatyka•Wychowanie fizyczne•Edukacja dla bezpieczeństwaPrzedmioty zawodowe:•Technologia gastronomiczna •Obsługa konsumenta•Język angielski zawodowy•Pracownia gastronomiczna•Pracownia usług kelnerskichZnamimożeszteżrozwijaćswojekompetencjespołecznei personalne. Możesz także skorzystać z bogatej oferty sportowej.JeślimieszkaszdalekoodJarosławiaczekanaCiebiemiejscewbursie >>>>> http://www.zpowjaroslaw.pl ..